czwartek, 13 lutego 2014

Kuchnia bez pszenicy - William Davis

Poradnik „Kuchnia  bez pszenicy” autorstwa znanego amerykańskiego kardiologa jakim jest Davis William. W książce tej lekarz obala mit, który pokutuje również w polskim społeczeństwie, że produkty tzw. pełnoziarniste powinny być obowiązkowym elementem codziennych posiłków. Po książkę powinni sięgnąć wszyscy, którym zdrowie swoje i najbliższych leży na sercu. Jak również po poradnik ten powinni sięgnąć ci, którzy marzą o sportowej, szczupłej sylwetce.


Zdaniem autora książki jeżeli chcemy naprawdę pozbyć się dolegliwości i żyć zdrowo musimy najpierw dobrze przypatrzeć się temu co mamy na talerzu jak również na to co znajduje się wewnątrz sklepowych opakowań. Zgodnie z tym co sugeruje autor zmiana nawyków żywieniowych to pierwszy ale najbardziej znaczący krok do zdrowego organizmu i szczupłej sylwetki. Warto poznać to co ten znany lekarz ma do powiedzenia na temat zdrowej diety gdyż jego wiedza w tym zakresie jest naprawdę imponująca.

Davis William w racjonalnych argumentach przedstawia dlaczego produkty pszenne w diecie tak naprawdę są w pewnym sensie zabójstwem. Wskazuje dlaczego odpowiadają za tak wiele chorób i co najważniejsze pokazuje czym je zastąpić. Książka podzielona jest na dwie części. W pierwszej części czytelnik poznaje prawdę o diecie pszennej i dowiaduje się czym ją zastąpić. Natomiast druga część książki zawiera ciekawe przepisy podzielone na jasne i przejrzyste kategorie. Autor pokazuje jak z przystępnych produktów można przygotować zdrowe , tanie i co najważniejsze smaczne dania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz